Asbestverwijdering premies

De Vlaamse overheid en netbeheerder Fluvius stimuleren de verwijdering van asbest met enkele premies. Zo wordt het nog interessanter om deze gevaarlijke materialen te vervangen. Ontdek snel voor welke premie(s) jij in aanmerking komt.

  

Premie Fluvius 

Je weet misschien al dat Fluvius een tegemoetkoming geeft van €4,00 per m² voor het plaatsen van dak- of zoldervloerisolatie. Maar wist je ook dat deze premie verhoogt met €8,00 per m² (totaal €12,00 per m²) indien je hiervoor asbest moet verwijderen?

 

Deze premie geldt enkel indien:

 

  • Je de asbestverwijdering laat uitvoeren door een erkende asbestverwijderaar, zoals A.A.R.S. West. 
  • De isolatiewerken binnen de 12 maanden na de asbestverwijdering gebeuren. 
  • De facturen de datum, kostprijs, totale oppervlakte en het gewicht van het verwijderde asbest vermelden.

Belangrijk om te weten is dat enkel dakwerken in aanmerking komen.

  

Lees alle voorwaarden op fluvius.be.

 

Premie OVAM 

OVAM ondersteunt zowel scholen als lokale besturen:

 

  • Vlaamse scholen krijgen een premie voor het opstellen van een asbestinventaris. Ook voor de asbestverwijdering zijn er enkele subsidies. 
  • Lokale besturen kunnen zelf projecten organiseren voor particulieren of verenigingen (bv. gratis verpakkingsmateriaal aanbieden of een ophaling aan huis). OVAM ondersteunt hen hierin.

Via deze website vind je alle projecten in jouw gemeente.

  

Premie VLIF 

Een groot deel van het asbest vinden we terug in de stallen van landbouwbedrijven. Daarom zet het Vlaams Landbouwinvesteringsfonds (VLIF) in op een asbestverwijdering. Ze doen dat niet met een rechtstreekse premie voor de afbraakwerken en afvoerkosten, maar voor de aankoop van een nieuwe dakbedekking. Voorwaarde is wel dat de asbestverwijdering door een erkende firma gebeurt.

  

Indien je project wordt goedgekeurd, betaalt het VLIF 30% van de kosten terug.

  

Vragen over premies voor asbestverwijdering? 

Stel ze aan de experts van A.A.R.S. West. Wij vertellen je graag meer over alle asbestpremies, hun voorwaarden en de benodigde documenten. Contacteer ons vandaag nog.